Bedrijfsfotografie

“Het is bedrijfsfotografie van trouwkwaliteit, maar dan zonder de schoonouders!”

Je kent het wel: Mooie website, maar foto’s die niets zeggen. Of juist iets zeggen wat jij als ondernemer niet wilt. Denk bijvoorbeeld aan een foto met daarop dingen die eigenlijk niet op de foto horen. Vaak gemaakt met een mobiele telefoon, “om maar een foto te hebben”, voor op de website. De kwaliteit is vaak laag en het onderwerp vaak niet goed in beeld gebracht. Juist hierom is SEO en Zo begonnen met bedrijfsfotografie, als extra ondersteuning voor de bestaande klanten.

Bedrijfsfotografie

Goede bedrijfsfotografie moet voldoen aan een aantal eisen:

► Het onderwerp op de bedrijfsfoto’s moet duidelijk zijn.

Het is net als met “fotobomben”; Geen storende achtergronden op de bedrijfsfoto’s.

► Bedrijfsfotografie moet uitstralen wie je bent en wat je doet.

Wat zegt de tekst over de bedrijsfoto en wat zegt de bedrijfsfoto over de tekst?

► Bedrijfsfotografie moet een hogere kwaliteit hebben.

Wel zo handig als je ze later nog af wilt drukken voor geprinte reclame. Wij zeggen het altijd zo: Het zijn foto’s van trouwkwaliteit, maar dan zonder de schoonouders!

Het materiaal en andere zaken

Mensen denken altijd, even een foto schieten en klaar, maar zo is het niet. Allereerst beschikken over de goede spullen. Een gewone camera zou nog kunnen, maar beter is een spiegelreflex. Wij schieten zelf uitsluitend met Canon, al zijn de objectieven, in de volksmond ook wel lenzen genoemd, buiten Canon ook van merken als Tamron en Sigma. Voor elke toepassing is er wel een lens. Vandaar dat vaak alles mee gaat. En vergis je er niet in: alles bij elkaar haal je de 5 kg makkelijk. Een statief en een monopoot zijn altijd vereist, en extra licht en zonnekappen zijn vaak ook wel erg handig. En dan merk je al dat het een aardige onderneming wordt! Vervolgens moet je nog gaan kijken wat een mooie locatie is voor de foto’s en je snapt dat het een aantal uren kost.

Nabewerking

Als dat allemaal achter de rug is komt de nabewerking nog. Als eerste ga je alle dubbele foto’s uitzoeken en zoekt de mooiste uit. Een goede fotograaf neemt altijd te veel foto’s en nooit te weinig. Dit kost eigenlijk de meeste tijd. Mensen denken vaak dat dit het bewerken van een foto is. Wij zullen zeker niet ontkennen dat foto’s niet bewerkt worden, maar als je te lang bezig bent met foto’s bewerken betekend dat dat je foto’s van te lage kwaliteit zijn waardoor je fouten moet wegpoetsen.

Wat kun jij van SEO en Zo verwachten op het gebied van bedrijfsfotografie:

Als allereerste natuurlijk een mooi geheel. Waarom je werk goed doen maar je foto’s niet?

Jij bent eigenaar van de foto’s. Je krijgt alle originele bestanden (JPG en/of RAW), en de foto’s worden verkleind naar een afmeting die jij wilt. De foto’s zijn groot genoeg om af te drukken op 150×100. Dus vind je ze echt mooi dan kan je er een poster of doek van maken.

Wij kunnen er ook voor zorgen dat de foto’s goed vindbaar worden. Ben jij al klant van ons, dan doen wij dit direct al. Heb je alleen interesse in bedrijfsfotografie maar niet in onze SEO, SEA of Website Consultancy? Dan zetten wij de titels goed voor jou en geven je advies over de rest, want zo zijn wij ook.

Wij drukken zelf geen foto’s af, maar kunnen je wel naar goede partners doorverwijzen. Eventueel kunnen wij dat ook uit handen nemen voor jou.

Heb je interesse? Kijk dan eens op de volgende pagina: Onze Werkwijze of vul hieronder het contactformulier in.

Naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Website (verplicht)

Bericht

Klanten voor wie wij ons graag inzetten:

Bor Boomverzorging   Auto Motor Klassiek   Inkt Collect   Rubenboerbouw   Roode Meubelspuiterij